NEI staat voor Neuro Emotionele Integratie en richt zich op de oorzaak en motivatie van gedrag en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen. NEI therapie maakt gebruik van acupunctuur, neurowetenschappen, bio-kinesiologie, NLP en toegepaste psychologie.

Na een kort kennismakingsgesprek bespreken we je hulpvraag. Met NEI wordt ervan uitgegaan dat de benodigde kennis en wijsheid in de cliënt zelf gevonden kan worden. Dus de rol van de therapeut is dat men samen op zoek gaat naar wat goed voor je is; het antwoord zit in jezelf. Via een NEI- sessie gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak van het probleem en kijken verder dan alleen het symptoom. In veel gevallen ligt de oorzaak van een klacht namelijk bij onverwerkte emoties die opgeslagen liggen in ons onderbewustzijn.

Alle gebeurtenissen in je leven worden opgeslagen door je onderbewuste. Soms wordt een gebeurtenis niet goed verwerkt of opgeslagen, omdat deze niet begrepen is of weggestopt wordt. Dit gaat vaak terug naar onze kinderjaren. Hierdoor ontstaat er een verstoring in je systeem die zorgt voor een disbalans. Deze verstoring, ook wel blokkade genoemd, kan op den duur voor klachten zorgen. Met behulp van een biotensor gaan we op zoek naar de onderliggende oorzaak van een blokkade. Met NEI kun je op een snelle, eenvoudige manier een emotioneel probleem, lichamelijke klacht of een onverwerkt incident of trauma vanuit het verleden oplossen.

Dankzij een speciale integratietechniek waar beide hersenhelften met elkaar in verbinding worden gebracht wordt de emotie verwerkt en losgelaten. Hierdoor kan de energie weer vrij stromen en kan je lichaam via zijn zelfhelende vermogen herstellen van zijn klacht. Dit alles zonder lange praatsessies of het herbeleven van trauma’s uit het verleden, maar met bewustwording van patronen, overtuigingen en emoties die je klachten veroorzaken. Daarom wordt NEI therapie door vele als een prettige werkvorm ervaren.

Daarnaast kan verkeerde voeding of een vitamine/mineralentekort een oorzaak zijn, maar ook belasting door elektronische straling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Gsm, Wifi, computer, hoogspanningskabels of geopatische straling. En ook parasitaire belastingen, bijwerkingen van medicatie of vaccinatie kunnen een oorzaak zijn van jouw klacht.

Ben je bereid om aan jezelf te werken en te investeren in jezelf? Kijk dan ook eens naar het ”Inner Peace Verdiepingstraject” bij Praktijk Inner Peace. Meer informatie over de inhoud van dit traject lees je op de pagina “Consult”.

Wat kun je met NEI aanpakken:


Ongewenst gedrag
Je doet het één maar wil het ander. Je acties zijn niet in overeenstemming met wat je eigenlijk wilt.


Emotionele klachten

Je wordt overvallen door gevoelens van onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen, (faal)angst, depressie, boosheid, verdriet, eenzaamheid, schuldgevoel, schaamte, hooggevoeligheid. Dit kan dan weer leiden tot o.a. fobieën, leer-concentratieproblemen, (ADHD, ADD, Dyslexie), stress, slapeloosheid. En denk hier ook aan de emoties van huilbaby’s.


Fysieke klachten

Hoofdpijn, migraine, lusteloosheid, spanning, astma, allergieën, hooikoorts, burn-out, en andere chronische klachten, huidproblemen,rugklachten, gewrichtspijn, nagelbijten, moeite met zwanger worden, verslavingen.